Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

In Tara Dacilor, minunile poarta nume simple. Ziua, cetatile batrane dorm umbrite de fagi, iar noaptea, Ielele innoada varfurile mestecenilor soptind descantece stravechi. Aici, in locul binecuvantat in care apele a doua paraie se impletesc la margine de cetate, a luat nastere Pensiunea Dacica. O zi la Pensiunea noastra, la poalele cetatii dacice Piatra Rosie, inseamna sa atingi istoria. Doar noptile instelate sunt rezervate basmelor.
Creata ca o extensie a Fundatiei Dacica, Pensiunea Dacica isi propune sa dezvolte turismul cultural in zona, sa promoveze patrimoniul cultural-istoric si etnografic din zona cetatilor dacice cu ajutorul unei echipe de specialisti in istorie si arheologie, care va contribui la realizarea unor programe dedicate turistilor.

Turistul pasionat de istorie isi va putea imbogati programul unui sejur in mijlocul naturii prin participarea la evenimentele noastre periodice:- ghidaje gratuite la cetatile dacice din Muntii Orastiei, pentru grupuri de cel putin 8 persoane, clienti ai pensiunii, cu programare prealabila
- mini-conferinte si prezentari pe teme de istorie, urmate de intrebari si dezbateri, sustinute de specialisti, membri sau voluntari ai Fundatiei Dacica, in sala noastra de conferinte
-proiectii de filme documentare cu tematica istorica
-activitati practice de arheologie experimentala, in special pentru copii si tineri


Ioana, bucatareasa noastra, va va pregati meniuri traditionale, iar periodic vom organiza sesiuni gastronomice speciale, cu bucate preparate dupa retete stravechi. Pentru a le savura cu mai multa pofta, puteti face drumetii catre obiectivele naturale din apropiere, iar dupa masa puteti alege o carte din biblioteca noastra si va puteti relaxa intr-un hamac in compania uneia dintre pisicile Fundatiei.Vă rugăm să alegeți o dată de CheckIn și CheckOut pentru a vedea prețurile.

Locatie