Localizare: Pensiunea Porumbelul Alb, este localizata in comuna Crisan, satul Mila 23, intr-o zona privilegiata din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
Descriere: Pensiunea a Porumbelul Alb All Inclusivea este locul perfect pentru un sejur linistit in inima slbticiei fara alta batai de cap. Unitatea ofera 11 camere avand fiecare acces la Wi-Fi gratuit, televizor si canale prin satelit, aer conditionat si plasa de tantari la geamuri. Cine doreste relaxare intre programul care este inclus in pachet se poate reculege in curtea noastra plina de flori, pe un sezlong, la soare sau pe terasa care este amplasat in fata locatiei pe apa .Unitatea ofera sejururi de 4 zile/3 nopti in Delta Dunarii All Inclusive Incepand cu sezonul turistic 2021 Pensiunea Porumbelul Alb pune la dispozitia turistilor pachetul de servicii turistice All Inclusive de 4 zile/3 nopti, care este foarte cautat in ultimi ani de multii turisti .
Pachetul de servicii turistice contine:
*Transferul Tulcea-Mila 23 si retur cu ambarcatiunile partenerului nostru
*3 nopti de cazare in camera dubla;
*Toate mesele, cu exceptia pranzului din ziua in care se viziteaza orasul Sulina;
*Apa plata cu lamaie si izma de balta (specialitatea pensiuni), palinka (50 ml/persoana) si un pahar de vin la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune;
*5 excursii in Delta cu ambarcatiunile pensiunii:
-Padurea Caraorman;
-Sulina;
-Admirarea unui apus de soare;
-Lacurile si canalele din N-E Deltei Dunarii;
-Canalele si japsele din jurul lacului Fortuna;
*Inchirierea masinii cu care se viziteaza Padurea Caraorman;
*Serviciile ghidului turistic
*Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Puteti opta pentru sejururi de joi pana duminica sau de duminica pana miercuri.
Pe parcursul transferurilor si a excursiilor prin delta, in cele 4 zile veti parcurge cu ambarcatiunile noastre aproximativ 250 de kilometri pe apa.
In functie de perioada, preturile, care cuprind toate serviciile enumerate mai sus, sunt cuprinse intre 1150-1500 lei/persoana/sejur. Pretul este acelasi indiferent cate persoane s-au mai inscris in program in aceeasi perioada in care veniti si dumneavoastra. Pentru fiecare sejur sunt disponibile cate 21 locuri.
In continuare va prezentam o descriere a programului sejurului pe zile si pe ore, precum si un tabel in care veti gasi perioadele si preturile pentru care puteti opta.
Ziua 1
Sosirea oaspetilor in Tulcea la ora 14 :00.
Adresa la care trebuie sa ajungeti este PORT TULCEA AVAL, care apare pe Google Maps. Aici va puteti parca masinile intr-o parcare pazita, cu plata. Pretul este de 20 lei/masina/zi.
La ora 15.00 barca va pleca spre Mila 23.
Deplasarea se va face pe unul dintre cel mai drept si cel mai scurt brat din Delta Dunarii, BRATUL SULINA unde in dreptul localitati Gorgova vom devia de pe Bratul sulina si vom intra pe Canalu 20 sau cum i se mai spune Canalu Iulia a Canalu Sontea si veti ajunge in Localitatea Mila 23 . Durata calatoriei este de aproximativ 1 ora .
Odata ajunsi la Mila 23, va veti caza la Pensiunea Porumbelul Alb , o pensiune moderna, preluata in administrare 2019 de catre un administratot nascut si crescut in Mila 23 si care este clasificata la 3 margarete. Pensiunea este acoperita in mod traditional cu stuf, dispune de 4 camere king delux si 3 camere duble, 2 camere twint , toate avand aer conditionat. Camerele sunt mari, au suprafata intre 12 si 18,5 mp , au baie proprie si sunt mobilate modern. In spatele Pensiuni veti gasi o curte generoasa, unde va puteti relaxa la PISCINA sau pe sezlong sau in fata pensiuni veti gasi o terasa plutitoare amplasata la malul dunarii unde puteti savura optional o cafea , o bere rece sau un pahar cu vin chiar si alte bauturi racoritoare din vitrina friorifica din pensiune. (consumatiile optionale nu sunt incluse in pretul pachetului)
Dupa ce va veti caza, veti fi invitati sa savurati o cina pescareasca. Avand in vedere ca sunteti veniti de pe drum, va vom astepta cu un meniu de pranz, care include si ciorba de peste, fel principal de peste si desert. In meniul fiecarei mese de pranz si cina sunt incluse apa plata cu lamaie si izma de balta (specialitatea pensiuni ) scate o palinka (50 ml/persoana), si 1 pahar de vin (vinurile sunt din zona judetului Tulcea si Panciu Jud Vrancea).
In fiecare zi, la pranz si cina,veti servi meniul zilei, care este format in special din produse din peste . Meniul este acelasi pentru tot grupul. Daca in grupul dumneavoastra sunt persoane care tin post, nu mananca peste sau sunt vegetarieni, va rugam sa ne anuntati din timp pentru a pregati un meniu separat.
Dupa cina, grupul va pleca intr-o excursie cu barca, care va culmina cu admirarea unui apus de soare pe un lac din apropierea satului Mila 23.
Programul zilei se va incheia cu o degustare de vinuri din zona Niculitel -Macin a judetului Tulcea si din zona Panciu jud Vrancea.
Ziua 2
Intre ora 08:00 si 08.30 veti servi micul dejun.
La ora 9.00 se pleaca intr-o excursie cu barca catre satul si Padurea Caraorman.
Traseul este unul foarte frumos, in drumul spre Caraorman barca strabatand o salba de mai multe lacuri si canale cu peisaje unice. Va recomandam sa nu va uitati aparatele de fotografiat.
Pe toata perioada pe care o veti petrece in Delta Dunarii, barcile cu care va veti deplasa vor fi conduse de ghizi locali, care s-au nascut si locuiesc in satul Mila 23 si care cunosc cel mai bine toate 'ascunzisurile' deltei, unele canale, lacuri si garle pe care veti naviga neaparand pe nicio harta.
Odata ajunsi in satul Caraorman, grupul va debarca pe mal si va fi preluat de o masina de teren care va asigura transferul intre sat si Padurea Caraorman (aproximativ 2 h). Pe parcursul excursiei spre padurea Caraorman se va face mai multe popasuri unde cu putin noroc putem vedea cai salbatici de pe grindul Caraorma, masa Tacerii si cei mai batrani stejari din zona.
Padurea Caraorman (2250ha): Padurea Caraorman ocupa partea centrala a grindului Caraorman situat in partea sudica a Bratului Sulina. Zona de protectie cuprinde cele mai dezvoltate dune de nisip din delta si Padurea Caraorman.
Padurea Caraorman: declarata in anul 1940, monument al naturii, este o padure de stejari (de peste 30 m inaltime ), frasin, plop, cu desisuri si vegetatie cataratoare de tip mediteranean: liane ce ating 25 m precum si plante agatatoare cum ar fi: vita de vie salbatica, iedera, hameiul, curpenu. Aici se afla cel mai mare stejar din Delta Dunarii, cu o varsta de 400 de ani si o circumferinta de patru metri, stejar numit 'Stejarul ingenunchiat', datorita ramurilor ce s-au intins pana pe pamant.In aceasta padure s-au semnalat cuiburi de vultur codalb, prin protectia padurii asigurandu-se in acelasi timp si protectia acestei specii. Ceea ce o deosebeste de padurea Letea este lipsa lianei grecesti si a viperei de stepa.
Dunele de nisip din apropierea satului - unice in tara, ce adesea depasesc 7 m in inaltime, atingand pana la 9 m inaltime.
Pe parcursul deplsarii catre padure veti fi insotiti de un ghid.
Dupa vizitarea padurii Caraorman, se va pleca spre Sulina, cea mai estica localitate a Romaniei.
In orasul Sulina se va ajunge in jurul orei 13.30.
Din orasul Sulina pana la varsarea Dunarii in mare (Bara Sulina) mai sunt inca 7 km. Daca vremea este favorabila, nu sunt valuri mari sau furtuna pe mare, si exista in grup cel putin 4 adulti care doresc sa mearga pana la varsare, aceasta excursie suplimentara costa 50 lei/persoana.
Odata ajunsi in Sulina, pentru cateva ore grupul va avea program liber. In acest timp se poate vizita faleza orasului, bisericile, farul vechi sau cimitirul international. Totodata, se poate ajunge cu microbuzul la plaja. Apa este foarte mica, plaja este lata, iar nisipul este foarte fin.
Pranzul din aceasta zi nu este inclus in pret, dar sunt mai multe variante de a servi masa la restaurantele de pe faleza din Sulina sau la terasele de pe plaja. Daca la pensiunea noastra veti savura specialitati din peste de Dunare, la Sulina puteti comanda diverse sortimente de peste marin.
La ora 16.30 grupul se va reuni la pontonul unde este acostata barca pentru deplasarea la Mila 23. In perioada 1 iunie-16 septembrie, cand vremea este mai calda, plecarea spre Mila 23 va fi la ora 18.30, pentru a va da posibilitatea de a petrece mai mult timp la plaja.
Odata ajunsi la Mila 23, pana la cina este program de voie.
Cina(specialitati din peste) se serveste la ora 20 si, pentru ca veti fi istoviti dupa o zi intreaga de mers cu barca, pe langa felul principal si desert, meniul cinei va contine si ciorba.
In perioadele de program liber oaspetii se pot odihni, se pot relaxa jucand badminton, pot vizita satul de pescari Mila 23 sau, daca vremea o va permite, pot face plaja pe sezlongurile din curtea pensiunii. Totodata, se poate pescui de pe pontonul pensiunii.
Ziua 3
La ora 08.00 - 08.30 se serveste micul dejun.
Aceasta zi este dedicata explorarii salbei de lacuri din jurul satului Mila 23. Daca in a doua zi viteza de deplasare a barcii este mai mare, pentru ca si distantele sunt mai lungi, in aceasta zi barcile vor merge mai incet, dandu-va posibilitatea de a savura din plin peisajele deltaice.
La ora 09.00-09.30 se pleaca in plimbarea de dimineata, prilej cu care puteti admira splendoarea canalelor si lacurilor din nord - estul satului: Canalul Eracle - Schitul Sf Atanasie - Lacul Babina - Lacul Matita - Lacul Miazazi - Canalul Eracle - Lacul Trei Iezere -Lacul Radacionos.
La ora 13.30, oaspetii sunt invitati la masa de pranz (specialitati din peste).
Dupa masa si un scurt program de odihna, la ora 16.00, se pleaca in a doua excursie a zilei, prilej cu care se vor vizita japsele si canalele din jurul lacului Fortuna, unul din cele mai mari lacuri din Delta Dunarii
La ora 19.45 se serveste cina. La aceasta cina vom pregati pentru dumneavoastra un antreu bazat pe preparate din peste, urmat de un fel principal traditional lipovenesc tot din peste, urmat de un desert.
Ziua 4
La ora 08:30 - 9.00 se serveste micul dejun.
La ora 10.00 se pleaca spre Tulcea cu partenerul nostru PELICANUL EXPRESS , unde veti ajunge cel tarziu la ora 11.00.