Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Transfăgărăsan + Sighișioara + Sibiu + Lacul Bâlea

Descriere

Locul și ora pornirii:

Iași – Palatul Culturii – 02:00

Prețul include:

  • Transport tur-retur
  • Cazare 1 noapte pensiune/hotel/motel
  • Ghid licențiat
  • Excursiile indicate în program

Prețul nu include:

  • Biletele pentru intrări în obiective turistice
  • Cheltuielile personale
  • Mesele
  • Asigurare medicală

Serviciile adiționale:

  • Cameră single (35 euro)
  • Loc în primele 5 rânduri în autocar (20 euro)
  • Loc adițional în autocar (45 euro)
  • Ghid în limbi străine (200 euro)
  • Pentru seniori, vârsta > 66 ani, se achită taxă suplimentară pentru asigurarea medicală (5 euro)

Note:

În cazul dacă clientul este singur și nu a achitat pentru cameră single, dar pentru partajare (clientul este de acord să se cazeze în cameră cu alt turist sau turiști), dar până la ziua plecării compania de turism nu are clienți asemenători care la fel sunt singuri dar au achitat preț standard pentru partajare, clientul este obligat în acest caz să achite suplimentul pentru cameră single.

Program

Ziua 1. Iași - Sighișoara - Sibiu

Pornirea la orele 02:00 din Iași, Palatul Culturii.

Sosire în Sighișoara. Vom vizita următoarele obiective turistice:

Cetatea Sighișoara + Piața Cetății - este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România. Construit în secolul XII de coloniștii sași și păstrat în mod aproape neschimbat până astăzi, ea este locuită și în prezent. În 1999 cetatea a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Turnul cu Ceas din Sighișoara este un monument istoric și de arhitectură din Sighișoara, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetății Sighișoara care s-au păstrat până în prezent.
Monumentul are o înălțime de 64 de metri, este situat în partea de sud-est a cetății și este vizibil din orice punct al centrului orașului.

Scara Școlarilor a fost construită în anul 1642. A fost acoperită pentru protejarea copiilor, care urmau această cale spre liceului J. Haltrich. În urma modificărilor din 1849, au rămas doar 175 de trepte.

Biserica din deal din Sighișoara este o biserică evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525. Închinată Sfântului Nicolae, ea se află în vârful așa-numitului „Deal al Școlii” Considerată cel mai valoros monument arhitectonic din oraș, ea este a patra biserică gotică ca mărime din Transilvania și înglobează o capelă romanică și un donjon patrulater.

Casa Vlad Dracul se presupune că această clădire datează din secolele XIV-XV, fiind chiar locul unde s-ar fi ar fi trăit însuși Vlad Dracul, tatăl lui Vlad Țepeș.

Casa Venețiană datează din secolul al XVI-lea și are o structură simplă, pe două etaje. Denumirea acesteia se datorează ferestrelor duble a căror ancadramente de formă trilobată imită goticul venețian, așa cum apare acesta în toată splendoarea sa la Palatul Dogilor din Veneția.

Sosire în Sibiu. Vom vizita următoarele obiective turistice:

Piața Mare din Sibiu este piața centrală a Sibiului, existentă din anul 1366, odată cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificații a orașului. Este cea mai mare piață publică din orașul vechi și a fost martoră activităților economice ale negustorilor din Sibiu. În ea se organizau adunări cetățenești, târguri și chiar și execuții.

Piața Mică se află în zona celei de-a doua fortificații a vechii cetăți a orașului, pe strada Ocnei. Primele atestări ale orașului medieval sunt din jurul anului 1191. La aceea vreme, așezarea era locuită de coloniști sași și împărțită în 2 părți – Orașul de Jos și Orașul de Sus.

Podul Minciunilor este un pod metalic din orașul Sibiu, construit în anul 1859 deasupra străzii Ocnei care făcea legătura între Orașul de jos și Orașul de sus. El este cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu pe teritoriul actual al României. Cu privire la această denumire circulă mai multe legende. După o legendă, în Piața Mică din Sibiu se țineau mai multe târguri, iar, după ce ajungeau acasă, unii cumpărători își dădeau seama că au fost păcăliți. Ei se întorceau în piață și îi luau de piept pe negustorii mincinoși și, în hohotele de râs ale mulțimii, îi aruncau de pe pod.

Catedrala Evanghelică din Sibiu este una din clădirile reprezentative ale goticului din Transilvania. Este catedrala Bisericii Evanghelice C.A. și biserica parohială a comunității evanghelice din Sibiu. Forma actuală este cea de după renovarea din 1520, pe structura vechii bazilici romanice din secolul al XII-lea.

Seara cazare în zona apropiată de orașul Sibiu și timp liber.

Ziua 2. Transfăgărășan – Lacul Bâlea – Iași

Eliberăm dimineața camerele.

Vom vizita următoarele obiective turistice:

Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România. Este un drum asfaltat, ajungând în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea la altitudinea de 2042 m. Astfel, Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România. Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970 – 1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu.

Lacul Bâlea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2034 m, în Munții Făgăraș, Județul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafața de 46508 m2 și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 4.7 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație naturală.

Barajul Vidraru a fost Construit între ani 1960-1966 în scopul producerii de energie electrică, pentru irigații și pentru a evita inundațiile. Barajul Vidraru prezintă o înălțime de 166,6 metri, o lungime a coronamentului de 307m și o grosime a coronamentului de 6 m. La momentul finalizării construcției, barajul Vidraru se clasa pe locul 5 în Europa și pe locul 9 în lume. Poziția în Europa a rămas aceeași, însă la nivel mondial barajul a ajuns pe locul 27.

Curtea de Argeș este un municipiu în județul Argeș. A fost prima capitală a Țării Românești și păstrează cele mai importante edificii bizantine de pe teritoriul României. Important centru politic și economic în timpul epocii medievale. La Curtea de Argeș s-au născut câțiva dintre domnitorii cei mai importanți din istoria medievală a Țării Românești (Neagoe Basarab, Vlaicu Vodă, Mircea cel Bătrân) dar și personalități marcante ale perioadei interbelice precum Urmuz și Florian Ștefănescu-Goangă.

Orele 17:00 – 18:00 – pornirea spre casă.

Ziua 3.

Sosirea acasă între orele 23:00-03:00 în funcție de condițiile meteo, trafic și formalităților vamale.

Servicii adiționale:

  • Loc adițional în transport (45.0 €)
  • Ghid în limbi străine (200.0 €)
  • Primele 5 rânduri în autocar (20.0 €)
  • Camera Single (35.0 €)
  • Călătorii mai în vârstă de 66 ani, achită taxă suplimentară pentru asigurarea medicală (5.0 €)

Prețuri adiționale (la dorință):

  • Cetatea Sighișoara: Adult: 20 RON/ Elevi: 4 RON
  • Mănăstirea Curtea de Argeș – 5 RON
  • Turnul cu ceas: Adult: 20 RON/ Elevi 5 RON
  • Biserica din deal: 10 RON

Vă rugăm să alegeți o dată de Check-in și Check-out pentru a vedea prețurile.

Locurile pentru fiecare categorie de tarif sunt limitate și se epuizează rapid! Pentru a beneficia de tariful dorit, vă recomandăm să finalizați rezervarea cât mai curând. În cazul în care locurile se epuizează, veți fi repartizați în următoarea categorie tarifară disponibilă sau la următoarea plecare cu locuri libere, toate detaliile urmând să fie confirmate de consultanții noștri printr-un apel telefonic.