Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Cheile Bicazului – Lacul Rosu – Piatra Neamt


Descriere

I-a zi (Vineri)
  • Pornirea din Iași
a II-a zi (Sâmbătă)

Traseul Piatra Neamt – Manastirea Bistrita – Complexul Stefan Cel Mare – Lacul Rosu – Cheile Bicazului – Baraj (lacul Bicaz) – plimbare cu Vaporasul – Cazare
  • Lacul Rosu este un lac de baraj natural format în 1837 si situat lânga Cheile Bicazului la poalele lui Hasmasul Mare, în apropierea orasului Gheorgheni din judetul Harghita.Este cel mai mare lac natural montan din România.
  • Piatra Neamt este un oras de munte situat in nord-estul Romaniei, fiind unul din cele mai vechi orase din Moldova avand o varsta de peste 2000 de ani(fosta asezare geto-dacica). Orasul de 105.000 locuitori , este resedinta judetului Neamt si datorita frumusetii arhitectonice cat si a reliefului a capatat denumirea de Perla Moldovei.
Cazarea a III-a zi (Duminică)

Traseul: Manastirea Agapia- Manastirea Varatec – Zimbraria – Manastirea Neamt – Casa Muzeu Ion Creanga – Cetatea Neamt
  • Cetatea Neamt (cunoscuta impropriu sub titulatura Cetatea Neamtului), este o cetate medievala din Moldova, aflata lânga orasul Târgu Neamt. Ridicata în timpul lui Petru I al Moldovei, cetatea cunoaste cea mai înfloritoare perioada în timpul lui Stefan cel Mare, care o include în sistemul defensiv de cetati ce aveau ca rol apararea Moldovei.
  • Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti este un muzeu memorial înfiintat în casa în care s-a nascut si a copilarit povestitorul român Ion Creanga (1837-1889) în satul Humulesti (astazi suburbie a orasului Târgu Neamt) din judetul Neamt. Casa a fost construita din lemn în anul 1833 (dupa cum indica în LMI) si se afla situata pe strada Ion Creanga nr. 8. Manastirea Neamt este asezata la o distanta de 12 kilometri nord-vest fata de Cetatea Neamtului, pe valea rausorului Nemtisor.
  • Manastirea Neamt mai este numita si “Ierusalimul ortodoxiei romane”
  • Rezervatia de zimbri din padurea Slivut se afla la 3 kilometri de Hategi este cea mai veche din România. A fost înfiintata în 1958, când au fost adusi aici doi zimbri, din Polonia. Acum în rezervatie se afla sase zimbri.
18:00 pornirea spre Iași

a IV-a zi (Luni orele 01:00-05:00)
  • Sosirea la Iași

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.