Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Cheile Bicazului – Lacul Roșu – Piatra Neamț


Descriere

Detaliile Turului

Cheile Bicazului, datorită mărimii lor impresionante reprezintă o adevărată atracție turistică cu peisaje spectaculoase. Drumul care străbate Cheile Bicazului este asemenea unui defileu săpat în piatră, plin de serpentine de o rară frumusețe, iar pereții imenși de calcar ai stâncilor ascund peșteri și ravene.

Locul Pornirii & Întoarcerii

 • Palatul Culturii din Iași

Ora Pornirii

 • 04:00

Prețul Include:

 • Transport tur-retur
 • Cazare 1 noapte la Pensiune
 • Ghid licențiat
 • Excursiile indicate în program

Prețul nu include

 • Intrările în obiectivele turistice
 • Mesele
 • Asigurare medicală
 • Cheltuieli personale

Serviciile adiționale

 • Cameră single (30 euro)
 • Loc în primele 5 rânduri în autocar (10 euro)
 • Loc adițional în autocar (45 euro)
 • Ghid în limbi străine (200 euro)

Note: În cazul dacă clientul este singur și nu a achitat pentru cameră single, dar pentru partajare (clientul este de acord să se cazeze în cameră cu alt turist sau turiști), dar până la ziua plecării compania de turism nu are clienți asemănători care la fel sunt singuri dar au achitat preț standard pentru partajare, clientul este obligat în acest caz să achite suplimentul pentru cameră single.


Program

Ziua 1. Iași – Piatra Neamț – Mănăstirea Bistrița – Complexul Ștefan Cel Mare – Lacul Roșu – Cheile Bicazului – Baraj (lacul Bicaz) – plimbare cu Vaporașul (cca. 330 km)

Municipiul Piatra Neamț, reședința județului Neamț, este situat în partea de Nord-Est a României, într-una din cele mai frumoase depresiuni intramontane de la limita Carpaților Orientali. Aflat la confluența a două râuri, Cuejdiu şi Bistrița, la o altitudine medie de 301 m, orașul este înconjurat de munți – Pietricică (528 m), Cozla (650m), Cernegura (850 m) şi Cârloman (617 m) și se bucură de toate avantajele unei naturi unice, cu un climat temperat-continental. Datorită poziției sale, pe traseul unor importante rute comerciale, Orașul a cunoscut o puternică dezvoltare, în perioada modernă, Piatra-Neamț ajungând cel mai important centru urban din ținutul Neamțului și oraș reședință al județului. Industria, serviciile bancare și lucrările publice au cunoscut o puternică dezvoltare, concomitent cu înflorirea vieții culturale.

Mănăstirea Bistrița din județul Neamț se află în satul Bistrița, comuna Alexandru cel Bun și a fost zidită înainte de anul 1407 (prima atestare documentară) de către domnitorul Alexandru cel Bun al Moldovei (1400-1432), care a înzestrat-o cu sate, moșii și odoare scumpe. În anul 1498, Ștefan cel Mare a zidit un turn clopotniță, cu paraclis, închinat Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, cu o pictură în frescă de o mare valoare artistică și iconografică, care se păstrează până astăzi. În 1546, Petru Rareș a renovat mănăstirea și a construit un zid împrejurul ei. Tot el i-a dăruit satul Mojeștii cu tot cu venitul produs de acesta. La 1554, Alexandru Lăpușneanu a renovat mănăstirea complet.

Lacul Roșu (local cunoscut și sub numele de Gyilkostó / Lacul Ghilcoș) este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, ora 18,45. 6,9 magnitudine, VIII intensitate, la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului, la distanța de 26 km de Gheorgheni, în județul Harghita. La ultimele măsurători, efectuate în anul 1987, dimensiunile acestuia sunt: lacul se întinde pe un perimetru de 2.830 m, aria este de 114.676 m² și volumul apei care se acumulează este de 587.503 m³. Lacul s-a format la altitudinea de 983 m, într-o depresiune cu un climat predominant subalpin.Lacul, cu o formă alungită, pe direcția nord-vest – sud-est, are o suprafață de 32,6 km² și s-a format după construirea între anii 1950 și 1960 a unui baraj care alimentează hidrocentrala de 210 MW construită în timpul regimului comunist inclusiv cu aportul muncii forțate prestate de deținuți politici. Pentru construcția barajului și amenajarea lacului au fost strămutate 22 de sate din zonă, și peisajul natural a fost drastic schimbat, el fiind declarat rezervație naturală acvatică în 2000.

Cheile Bicazului sunt chei situate în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul României în județele Neamț și Harghita, dezvoltate în calcare jurasice. Se află în partea centrală a culmii estice Tulgheș-Valea Rece a Masivului Hășmaș. Axul principal al acestora este reprezentat de către râul Bicaz. Monument al naturii, sunt incluse ariilor protejate de interes național, Cheile Bicazului din județul Neamț și Cheile Bicazului și Lacul Roșu din județul Harghita, fiind situate în aria de protecție integrală a Parcului Național Cheile Bicazului - Hășmaș.

Cazare.Ziua 2. Mănăstirea Agapia- Mănăstirea Văratec – Zimbrăria – Mănăstirea Neamț – Casa Muzeu Ion Creangă – Cetatea Neamț. ( aprox. 250 km).

Mănăstirea Agapia (denumită și Mănăstirea Agapia Nouă pentru diferențiere de Schitul Agapia Veche) este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată pe valea pârâului Agapia, la o distanță de 9 km de orașul Târgu Neamț. Este amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de 3 km de satul Agapia (județul Neamț). Este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici și aflându-se pe locul doi ca populație după Mănăstirea Văratec.

Mănăstirea Văratec este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată într-o poiană de la poalele munților, în satul Văratec din comuna Agapia (județul Neamț), la o distanță de 12 km de orașul Târgu Neamț și la 40 km de municipiul Piatra-Neamț. Este cea mai mare mănăstire de maici din România, aici viețuind peste 400 maici. Mănăstirea a fost fondată în anul 1785 de către schi monahia Olimpiada, împreună cu duhovnicul Iosif. În această lucrare, maica Olimpiada a fost sfătuită și îndrumată de Paisie Velicicovschi, starețul Mănăstirii Neamț. Trecută sub administrarea Mănăstirii Agapia din apropiere, Mănăstirea Văratec a devenit mănăstire independentă în anul 1839. Ziduri masive din piatră închid o incintă unde se află Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (biserica principală), stăreția și clădirile administrative (aflate în clădirile de pe latura nordică a incintei) și Muzeul mănăstirii, unde fusese anterior Atelierul „Regina Maria” (aflat în clădirea de pe latura sudică). Incinta monahală este înconjurată de satul mănăstiresc, alcătuit din casele tradiționale țărănești unde locuiesc maicile și care se înșiră pe ulițe înguste.

Mănăstirea Neamț este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în comuna Vânători-Neamț, satul Mănăstirea Neamț, județul Neamț. Este cel mai mare și mai vechi așezământ monahal din Moldova, fiind declarat monument istoric. Mănăstirea este atestată documentar din 1407, însă rădăcinile în timp ale activității monahale se întind până în veacul al XII-lea. Ctitorirea mănăstirii îi este atribuită voievodului Petru I Mușat (1375-1391), care a construit aici prima biserică din piatră, astăzi dispărută. Pe amplasamentul mănăstirii existase însă o bisericuță și mai veche, din lemn, numită Biserica Albă, construită de monahi cu un secol înainte. Biserica actuală din incinta mănăstirii a fost ctitorită de voievodul Ștefan cel Mare la sfârșitul secolului al XV-lea și are hramul Înălțarea Domnului.

Cetatea Neamț (cunoscută impropriu sub titulatura Cetatea Neamțului) este o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea de nord-vest a orașului Târgu Neamț (în nord-estul României). Ea se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmea Pleșului (numită și Dealul Cetății), la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte în Transilvania. Cetatea Neamț făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVIII-lea (1718) din ordinul domnitorului Mihai Racoviță. Rezervația de zimbri din pădurea Silvuț. A fost înființată în 1958, când au fost aduși aici doi zimbri, din Polonia. Acum în rezervație se află 6 zimbri.

Pornirea spre casă.

Ziua 3. Sosirea la Iași între orel 00:00-04:00

Telegondola Piatra-Neamț

 • Adult – 30 RON
 • Copii 0-5 ani – gratuit
 • Copii 5-14 ani – 15 RON
 • Persoanele cu dizabilități – gratuit
 • sursa: http://www.cozlaparc.ro/


Zimbrăria


Casa memorială „Ion Creangă”


Plimbarea cu vaporul


Cetatea Neamț


Muzeul din Mănăstirea Neamț

 • Adult – 5 Ron
 • Copil – 3 Ron


*Prețurile sunt luate din internet și Panda Tour nu poartă răspundere pentru corectitudinea lor sau eventualele schimbări

Vă rugăm să alegeți o dată de CheckIn și CheckOut pentru a vedea prețurile.